راهنمای جامع اتصالات کوپلینگ گوشواره ای
کوپلینگ گوشواره ای چیست؟
کوپلینگ گوشواره ای (Camlock Coupling) یک نوع از اتصالات صنعتی شیلنگ ها هستند. آنها در اکثر قریب به اتفاق صنایع، محبوب ترین وسیله اتصال لوله و شیلنگ به یکدیگر هستند. آنچه آنها را از روش های سنتی اتصال شیلنگ ها متمایز و باعث محبوبیتشان می شود، استفاده بسیار آسان آنها است. اتصال و جداسازی سریع آنها بدون نیاز به هیچ ابزاری انجام می شود. همچنین در مقایسه با روش های قدیمی اتصالات شیلنگ، این نوع اتصالات باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه ها میشوند. این اتصالات اتصال محکم و ضد نشت را تضمین می کنند.
اتصالات کوپلینگ گوشواره ای را میتوان در بسیاری از صنایع نفت و گاز، تولیدی، کشاورزی، صنایع شیمیایی و دارویی یافت. از آنجا که هیچ خطری این اتصالات را برای آلودگی تهدید نمیکند، آنها برای محیط های نسبتاً آلوده مانند مواد شیمیایی و کامیون های تانکر سوخت مناسب هستند. همچنین این اتصالات در نصب و جداسازی بسار سریع عمل میکنند. بنابراین در شرایطی که نیاز به تعویض مکرر شیلنگ ها باشد مانند آنچه در صنایع نفت اتفاق می افتد، این اتصالات بسیار عالی هستند.
کوپلینگ های گوشواره ای چگونه کار می کنند؟
اتصالات کوپلینگ به گونه ای طراحی شده اند که به انتقال سریع و بدون نشت گازها، مایعات و بخارات کمک کنند. این اتصالات قفل دار شامل سری نری، مادگی و بازو هستند. نحوه ی عملکرد آنها بدین صورت است که سری نری وارد سری مادگی میشود تا اتصال با واشر ایجاد شود. سپس با فشار دادن همزمان هر دو بازو، یک فشرده سازی یکنواخت بر روی واشر ایجاد میشود که موجب تضمین استحکام و آب بندی اتصال میشود. در تمام مراحل نصب، به هیچ ابزاری نیازی نیست و تنها فشار دست برای نصب صحیح اتصالات مناسب است. ساختار کوپلینگ گوشواره ای از جدا شدن اتصال تحت فشار جلوگیری می کند.
چگونه اتصالات کوپلینگ را متصل و قطع کنیم؟
اتصال و جداسازی سریع اتصالات کوپلینگ در دو مرحله به شرح زیر اتفاق می افتد. کوپلینگ گوشواره ای از یک آداپتور شیاردار نری و یک سری مادگی و دو بازو تشکیل شده است.
- ابتدا بازوهای کوپلینگ را به سمت بیرون باز کنید. سپس آداپتور شیاردار نری با سایز مناسب را در سری مادگی قرار دهید.
- با فشار معمول دست، هر دو بازو را همزمان فشار داده و اطمینان حاصل کنید که دو نیمه به هم محکم شده اند.
- جهت جداسازی روش فوق را به صورت عکس اجرا کنید . توجه داشته باشید که قبل از قطع اتصال کوپلینگ فشار سیستم را تخلیه کنید.
متریال و انواع اتصالات کوپلینگ
اتصالات کوپلینگ گوشواره ای از مواد متنوعی مانند برنج، آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، نایلون و پلی پروپیلن ساخته می شوند. هر ماده دارای خصوصیات متمایز و همچنین مزایا و معایبی که آنها را برای یک کاربرد خاص مناسب می کند. شاید از خود بپرسید که مناسب ترین ماده برای نیاز شما کدام است. در ادامه، به بررسی دقیق تر متریال مورد استفاده در ساخت کو پلینگ ها می پردازیم تا به شما کمک کنیم مناسب ترین کوپلینگ را برای کاربردهای موردنیاز خود انتخاب کنید.
برنج
اتصالات کوپلینگ برنجی مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی ، آب و به ویژه آب دریا برای شما فراهم می کند. آنها یک گزینه عالی در صنایع دریایی هستند زیرا در برخورد با آب شور و همچنین مایعات خنک کننده، بنزین، روغن های هیدرولیکی و نفت عالی عمل می کنند. علاوه بر این، برنج از قدرت رسانایی الکتریکی خوبی برخوردار است و از خوردگی و آسیب دیدن آن در طول زمان جلوگیری می کند. اتصالات کوپلینگ برنجی برای درعملیات چاه های عمیق مناسب هستند و تنها عیب موجود در اتصالات برنجی گران بودن آنها نسبت به سایر گزینه های موجود است.
آلومینیوم
اتصالات کوپلینگ آلومینیومی عمدتا با روشهای ریخته گری ساخته می شوند. بهترین مزیت آلومینیوم این است که سبک و کم هزینه هستند و همین آنها را به گزینه ای اقتصادی در برابر سایر کوپلینگ ها تبدیل می کند. بعلاوه، آلومینیوم رسانای عالی الکتریکی وگرمایی است ودر برابر خوردگی بسیار مقاوم است. متداول ترین کاربردهای کوپلینگ های آلومینیومی شامل کاربردهای آبی، روغن هیدرولیک و فرآورده های نفتی است.
فولاد ضد زنگ
به دلیل ویژگی های فولاد ضد زنگ، اتصالات کوپلینگ گوشواره ای فولاد ضد زنگ را مترادف با دوام و مقاومت بالا می دانند. این اتصالات در برابر طیف گسترده ای از دما و خوردگی مقاوم هستند. دیواره داخلی بهداشتی کوپلینگ فولاد ضد زنگ از ناخالصی و تولید باکتری جلوگیری می کند. این ویژگی آنها را به گزینه ای مناسب در صنایع غذایی و بهداشتی تبدیل کرده است. این کوپلینگ ها کمی گران تر از مواد دیگر هستند اما آنها هنوز هم در مقایسه با مزایایی که ارائه می دهند انتخاب معقولی هستند. عموماً کوپلینگ های فولاد ضد زنگ در بسیاری از صنایع مانند صنایع سنگین، سبک، غذایی و ساختمانی بسیار مفید هستند.
پلاستیک (نایلون و پلی پروپیلن)
اتصالات کوپلینگ گوشواره ای نایلون و پلی پروپیلن جزو گروه های پلاستیکی طبقه بندی می شوند. اتصالات پلاستیکی ایمن، سبک و قابل اطمینان هستند. قیمت پایینی دارند. سطح آنها صاف و با کیفیت است. علیرغم اینکه سختی کمی دارند و تغییر شکل آنها آسان است ولی آب بندی خوبی ایجاد میکنند.
پلی پروپیلن
اتصالات کوپلینگ پلی پروپیلن به اندازه اتصالات فلزی قوی نیستند، اما یک راه حل جایگزین با دوام و مقرون به صرفه برای اتصالات فلزی هستند. آنها می توانند در درجه حرارت های بالا به خوبی مقاومت کنند. عایق الکتریکی عالی هستند و پایداری شیمیایی بالایی دارند. پلی پروپیلن معمولاً در صنایع کشاورزی وانتقال مایع کاربرد فراوان دارد.
نایلون
کوپلینگ های گوشواره ای نایلونی چگالی بالاتری دارند و در مقایسه با پلی پروپیلن، رنج بالاتری از دما را تحمل می کنند. آنها ترکیبی عالی از استحکام و مقاومت هستند که در برابر گرمای زیاد و تغییر رطوبت مقاومت می کنند. عمدتا در صنایع شیمیایی و انتقال مایع مانند آب، روغن، گاز و برخی مایعات خورنده مناسب هستند.
انواع اتصالات کوپلینگ
کوپلینگ گوشواره ای معمولا بر اساس تیپ A ، تیپ B ، تیپ C ، تیپ D ، تیپ E ، تیپ F ، تیپ DP و تیپ DC و روش های متفاوت اتصال طبقه بندی می کنند. کاربرد هر تیپ متفاوت است، بنابراین تشخیص تفاوت بین هر کدام به شرح زیر بسیار مهم است:
کوپلینگ تیپ A مادگی
یک نوع کوپلینگ گوشواره ای است که ساختار تو دنده یا داخل دنده دارد و قطعه ثانوی داخل آن پیچ میشود.
کوپلینگ تیپ B نری
یک نوع کوپلینگ گوشواره ای است که ساختار رودنده یا جلو دنده دارد و قطعه ثانوی داخل آن پیچ میشود.
اتصال کوپلینگ تیپ C دنباله دار
یک نوع کوپلینگ گوشواره ای است که در یک انتها دارای دنباله ای است که میتواند داخل شیلنگ فرو رود.
کوپلینگ تیپ D
این تیپ کوپلینگ دارای دندانه های داخل پیچ است که لوله یا اتصال داخل آن پیچ میشود. معمولا با کوپلینگ های نوع A استفاده میشوند. ولی گاهی نیز با انواع E ، F و DP نیز به کار میروند، به شرطی که هم اندازه باشند.
کوپلینگ تیپ E دنباله دار
یک نوع کوپلینگ گوشواره ای است که در یک انتها دارای دنباله ای است که میتواند داخل شیلنگ فرو رود. سر دیگر آن نیز داخل کوپلینگ ماده فرو میرود و محکم میشود
اتصال کوپلینگ تیپ F نری
یک نوع کوپلینگ گوشواره ای است که از یک طرف به سیستم پیچ شده و از طرف دیگر داخل کوپلینگ ماده میرود.
کوپلینگ تیپ DC یا درپوش
یک نوع کوپلینگ گوشواره ای است که با کوپلینگ های نوع A ، E و F استفاده میشوند. این سرپوش همانطور که از نامش پیداست به منظور بستن انتهای لوله و شیلنگی که به جایی وصل نیست استفاده میشود تا مواد از داخل سیستم خارج نشود.
کوپلینگ تیپ DP یا کورکن
یک نوع کوپلینگ گوشواره ای است که با کوپلینگ های ماده نوع B ، C و D استفاده میشوند. این کورکن همانطور که از نامش پیداست به منظور بستن انتهای لوله و شیلنگ دارای کوپلینگ ماده که به جایی وصل نیست استفاده میشود تا مواد از داخل سیستم خارج نشود.
انواع فوق الذکر متداول ترین انوع اتصالات کوپلینگ گوشواره ای است. شرکت راستینکارارایه دهنده طیف کاملی از انواع اتصالات کوپلینگ گوشواره ای می باشد. همچنین این شرکت با تجربه ای بیش از ۶۰ سال در زمینه محصولات، قطعات و تجهیزات هیدرولیک و پنوماتیک (خدمات عرضه، مونتاژ، بازرسی و نگهداری) همواره آماده ارائه خدمات مشاوره به مشتریان خود است. خواهشمند است برای دریافت مشاوره و قیمت گیری با ما تماس (۰۲۱۳۳۹۹۱۸۵۲ – ۰۲۱۳۳۹۷۶۵۳۰ – ۰۲۱۳۳۹۷۶۵۳۱) حاصل فرمایید. یا در تلگرام با استفاده از شماره ۰۹۱۹۸۱۶۱۶۹۲ به ما پیام ارسال نمایید (کانال تلگرامی ما: telegram.me/rastinkar ).